Посвідка на постійне проживання

Посвідка на постійне проживання в Україні

Ви не громадянин України, але хочете відвідувати країну не обмежено? Або постійно проживати в Україні на законних підставах та без щорічного подовження? Тоді Вам треба оформити Посвідку на постійне проживання в Україні! Для оформлення Посвідки на постійне проживання (ПМЖ) в Україні, першочергово слід зайнятися отриманням дозволу на імміграцію.

Згідно чинного законодавства України (Закон «про імміграцію») дозвіл на імміграцію встановлюється в двох видах:


Дозвіл на імміграцію в межах квотти надається наступній категорії громадян:

  • діячі науки та культури, імміграція яких відповідає інтересам України;
  • висококваліфіковані спеціалісти і робітники, гостра потреба в яких є відчутною для економіки України;
  • особи,  які  здійснили  іноземну  інвестицію  в  економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менше 100 (ста) тисяч доларів США;
  • особи,  які  є  повнорідними  братом чи сестрою,  дідом чи бабою, онуком чи онукою громадян України;
  • особи, які раніше перебували в громадянстві України;
  • батьки,  чоловік (дружина) іммігранта та його неповнолітні діти;
  • лособи,  які  безперервно  проживали  на території України протягом  трьох  років  з  дня  встановлення їм статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми;
  • особи,  які  прослужили  у  Збройних  Силах України три і більше років.

Дозвіл на імміграцію поза квотою надається:

  • одному з подружжя,  якщо другий з  подружжя,  з  яким  він перебуває у шлюбі понад два роки,  є громадянином України, дітям і батькам громадян України;
  • особам,  які  є  опікунами  чи  піклувальниками   громадян України, або  перебувають  під  опікою  чи  піклуванням  громадян України;
  • особам, які мають право на набуття громадянства України за територіальним походженням;
  • особам,  імміграція  яких  становить державний інтерес для України;
  • закордонним  українцям,  подружжям закордонних українців, їх  дітям  у  разі їх спільного в’їзду та перебування на території України.
 

Для оформлення дозволу на імміграцію, разом з заявою подаються також такі документи:

  • три фотокартки;
  • копія документа, що посвідчує особу;
  • документ про місце проживання особи (прописка в Києві);
  • відомості про склад сім’ї,  копія свідоцтва про шлюб (якщо особа, яка подає заяву, перебуває в шлюбі);
  • документ про те, що особа не є хворою на хронічний алкоголізм, токсикоманію, наркоманію або інфекційні захворювання, перелік яких визначено центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

Окремо слід зауважити, що у випадку перебування іноземця  (особи без громадянства) в Україні, то Посвідка на постійне проживання оформляється одночасно з дозволом на імміграцію. У випадку, якщо іноземець (особа без громадянства) проживає поза територією України, для в’їзду йому необхідно отримати дозвіл на імміграцію. В подальшом, дипломатичний заклад України при відповідному зверненні оформлює імміграційну візу. Строк дії такої візи складає 1 рік (з дня її отримання).

Що ж стосується оформлення Посвідки на постійне проживання в Україні, то для її оформлення разом із заявою надаються такі документи: 

  • Паспорт іноземця або документ, посвідчуючий особу без громадянства (для пред’явлення) та його копія;
  • Переклад паспорта або документа, посвідчуючого особу без громадянства на українську мову, посвідчений у встановленому законодавством порядку;
  • Копія дозволу на імміграцію;
  • Квитанція про сплату державного мита;
  • 4 фотокартки іноземця (особи без громадянства)  — 3,5 х 4,5 см (на матовій бумазі);
  • Копія довідки про присвоєння ІПН іноземцю (особі без громадянства), що видана податковим органом (при наявності).

 *В залежності від  підстав при оформленні посвідки на постійне проживання, вищезазаначений перелік може доповнюватися іншими документами.

Подача документів на отримання Посвідки на постійне проживання в Україні

Етапи роботиСтрокиВартість
1. Підготовка документіввід 1 робочого днявід 500$
2. Отримання дозволу на іміграцію в Україну2-3 місяця
3. Оформлення посвідки на постійне проживання в Україні5-10 робочих днів

*У вартість включено: юридичні консультації, переклади документів, послуги нотаріуса, підготовка пакету документів, заповнення бланків, сплата державного мита. 

Корисна інформація

Отвечают наши специалистыКликай на вопрос – увидишь ответ

Які законодавчі акти регулюють надання послуги отримання посвідки на постійне проживання

Зважаючи на клопіткий процес по оформленню Посвідки на постійне проживання в Україні, набагато простіше звернутися в Компанію Getpass, котра надасть необхідні юридичні консультації по оформленню Посвідки на постійне проживання в Україні та допоможе зібрати необхідний пакет документів.